Bygda samlet til sesongavslutning

Postet av Åsmarka IL den 29. Apr 2018

I kveld ble den tradisjonsrike ÅIL Skiseksa gjennomført på samfunnshuset og storstua Åsheim, med svært godt oppmøte og god stemning hos både store og små.

Unik aktivitet i lita bygd

Skiseksa er klubbens sesongavslutning, og i år var det særlig god grunn til markering. Leder for ÅIL Ski, Ann- Kristin Baardseth, fortalte alle oppmøtte fra scenen om en sesong noe utover det normale. – Løypemaskina har gått i ett denne sesongen, det har vært utrolig flotte snøforhold fra tidlig vinter. Det har betydd mye jobb for de 6 løypekjørerne våre, det har gått med 2500 liter diesel og blitt kjørt løyper i 212 timer her i bygda i år. Det er både ressurskrevende og koster klubben en hel del, men det er det verdt når vi ser den enorme aktiviteten det skaper ute i løypene- i ei lita bygd med knappe 700 innbyggere!

ÅIL Skiutvalg arrangerte søndag kveld den tradisjonsrike Skiseksa, her ønskes det velkommen av leder Ann-Kristin Baardseth. Mona A. Moen og Lisbeth Monsbakken bidro i gjennomføringen.

Inger Neeråsen tikket inn klubbmestertittelen og kan bekrefte de gode forholdene. – Forholdene i bygda i år har vært kjempemessige! Jeg har kost meg hver tur i fint løypenett. Det er en god jobb utført både med rydding av løypetrasé og løypekjøring.

Viktig for rekrutteringen

Leder Ann- Kristin forteller at slike stabile, lange vintre gjør sitt for rekruttering av nye skiløpere; - Løypenettet vårt blir benyttet mye av alle «slag»; små, korte barneski tar de første prøvende rundene her i bygda. Samtidig har vi god tilstrømming av de øvde, spreke voksne som nyter godt av lange kveldsturer både i lysløypenettet og i turløypene. Lysløyperennene våre på onsdager og Åsmarkrennet i starten av mars opplever begge utrolig god oppslutning og det er litt «luksus» å sette opp renn her hos oss. I år kom vi oss også inn på Skisporet.no, slik at alle kunne se hvor og når løypenettet ble kjørt, det har også gitt positive utslag.

Årets ÅIL Skiseksa premierte store og små utøvere for aktiv bruk av bygdas løypenett og oppslutning omkring lysløyperenn og Åsmarkrennet.

En ekstra takk

Så fremhever lederen alle grunneiere i bygda som skal ha en særlig takk. - Vi er utrolig takknemlig og glad for at «våre» grunneiere er med og legger til rette for at dette kan foregå gjennom hele vinteren, forteller hun. - Vi i idrettslaget både vet og ser, hvor viktig denne aktiviteten er for bygda vår igjennom en lang vinter, og det er takket være velviljen fra frivillige og grunneierne at vi får dette til!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.