Idrettslaget mobiliserte for Steinshullet

Postet av Åsmarka IL den 5. Jul 2018

ÅIL er opptatt av å skape rom for aktivitet i bygda, og som oftest handler det om ski, fotball og idrettsaktivitet. Men aktivitet kan også være mye annet, og i juni kom det inn forslag om at idrettslaget kunne ta initiativ til et løft for badeplassen Steinshullet ved Næra.

Idrettslaget er bygdas største samling med frivillige, omkring 50 personer har roller og verv gjennom ÅIL. Det gjør det enkelt å mobilisere, og badeplassen betyr mye for mange av oss. Dermed inviterte klubben til stor dugnad for hele bygda 12. juni, hvor et fantastisk oppmøte med over femti personer bidro til steinplukking, ryddig av store mengder vegetasjon, raking og opprensking.

En stor, stor takk til alle badegjester ved Næra som både var tålmodige når traktorer og mannskap rykket inn midt i sommerkosen, og til alt overmål slang seg med på dugnaden, plukka stein og raka sand. Kjerstin Lundgård koordinerte dugnaden på vegne av ÅIL, og hadde bare en ting å si: -Der har du Åsmarkingene! De er engasjerte og bidrar der det trengs, og så moro det er da!

ÅIL er glad i gode samarbeid, og her stilte både Ringsaker kommune og Ringsaker Almenning velvillig opp for å støtte opp under initiativet. Kommunen bidro med nye benker, og Ringsaker Almenning leverte 5. juni ny sand til badeplassen. - Dette setter vi enorm pris på, sier leder Siv i ÅIL. -Det er en anerkjennelse av den sterke frivillighetskulturen vi har i bygda, når både kommunen og almenningen "kaster seg rundt" og klarer å finne midler på kort varsel. Styret i idrettslaget stilte opp den siste kvelden og fikk med god hjelp fra flere driftige sambygdinger sørget for å få plukket mer stein, og fordelt utover sand. Resultatet ble veldig bra, og ÅIL håper dere alle får mange, mange varme fine sommerdager ved Næra!


Kommentarer

— Guest