Stor gladnyhet for ÅIL Fotball!

Postet av Åsmarka IL den 27. Nov 2018

I dag har vi i ÅIL og bygdene bak; Åsmarka, Lismarka og Mesnali, grunn til å la jubelen slippe løs; det stilles eget Jenter17- lag for sesongen 2019 med per nå hele 15 spillere!

Iherdig innsats skulle lønne seg

Fabelaktig innsats fra trenerteam og foreldre, samt stor vilje til å forplikte seg fra jentene selv, har gitt frukter, etter at man mot slutten av årets sesong innså at man ikke hadde nok spillere til å videreføre et J15 i medvind. 

Lagledelsen har vært aktive frempå, kontaktet potensielle spillere selv og gjennomført åpne møter for å rekruttere potensielle nye spillere. Dette arbeidet skulle i dag kulminere i nyheten om at man ikke bare klarer å videreføre fjorårets spillerstall, men attpåtil er stallen økt.

- Enda har vi noen flere potensielt på veg inn, avslører nåværende trener Vidar Sveadalen.

Jentelag i medvind

J15-laget for sesongen 2018 har utmerket seg svært positivt, både resultatmessig og som forbilder for yngre spillere i klubben. Jentenes deltagelse i Norway Cup gikk ikke upåaktet hen, og hele bygda fulgte med på livestreaming. Målet var A-sluttspillet, og det klarte de!

I tillegg er flere av jentene på kommende J17 aktive i klubben som trenere for yngre utøvere, både innen fotball og ski. De er forbilder for våre yngste på så mange måter, er dyktige pedagoger på banen og svært gode rollemodeller på Fair Play, forteller leder ÅIL Fotball Mikkel Kvasnes. - Jentene er en stor "stolthet" for klubben, og det er imponerende innsats som nå er lagt ned for å få videreført laget. ÅIL er stolte i dag, og gleder oss til å følge jentene i 2019!


Også i 2017 utmerket jentene seg, da som J14.  Her før semifinale i Norway Cup, etter 3-0 seier i kvarten!

Trenger ny trenerstab

Trener Vidar Sveadalen har fulgt jentene i flere år, og vært en enorm ressurs for laget. Treneren har stort engasjement for idretten i bygda, og har tre aktive utøvere hjemme. Ønsket om å også kunne bruke tid på skiidrett, paralellt med stadig mer krevende trenerrolle for J17, gjør at jeg tenker det er greit å takke av nå, sier Vidar. Aller siste brikke i puslespillet blir dermed å få rektruttert en eller to trenerressurser til J17, og her er klubben villig til å hente eksterne krefter om vi ikke klarer i finne aktuelle personer i kretsen omkring spillerne, avslutter Vidar Sveadalen, som også sitter som trenerrådgiver i styret i ÅIL. 

Vi gratulerer J17; jentene, teamet rundt og engasjerte foreldre - gleder oss til 2019!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.