Informasjon fra Turkomiteen i Åsmarka

Postet av Åsmarka IL den 8. Jan 2019

Redaksjonen bak Åsmarkingen beklager at innlegg fra Turkomiteen ble uteglemt i høstens utgave.

Her får dere den!

Hilsen fra Turkomiteen

Kartet vi jobber med håper vi skal være i trykken og klart for salg våren 2019. Kartet er spesielt egnet for syklister, og dekker området fra Sjusjøen i nord til Kvernstubrua i sør, fra Lismarka i vest til Brumund i øst. Det er et håp at vi kan lage et «krøllekart» som er uslitelig, mykt og tåler vann. Vi får støtte fra allmenningene, Sparebankstiftelsen og Gjensidigestiftelsen. En del kulturminner, krigsminner og naturfenomener blir avmerket.

Det skal merkes sykkeltraseer, lages oppslagstavler og infoskilt. Et eventuelt overskudd skal gå inn i arbeidet med å lage og vedlikeholde traseer, infotavler, infoskilt og merking. Ingen skal tjene på kartet.

Ellers håper i nær framtid å få til et samarbeid med både Idrettslaget og Bygdeutvalget. Fint med ideutveksling. Ting skal organiseres, og vi er avhengig av at de som bruker turløypene også kan være med å vedlikeholde og legge til rette for nye brukere.

En komitérepresentant har vært med på rekognosering i Åsmarka, og han er veldig interessert i vårt tilbud om at «10 topper i Ringsaker» legger en post på Skutberget, trolig i 2020. Parkering rett nedenfor Fuglsengsætra. En flott trasé i variert terreng, og med flotte utsiktspunkter underveis. Så nå håper vi å få «tedd» fram Åsmarka!

Anna Jesnes og Kjell Hauge


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.